Skip to main content

Disruptieve omgeving: nachtmerrie of een zegen?
Vooraf, wat is disruptie eigenlijk? Als je businessmodel onderuit gaat omdat er middels een digitale technologie een vernieuwend model is gekomen spreek je o.a. van disruptie.

Wij vinden disruptie een zegen, een gedwongen manier om mensen wakker te maken, weer hun gezond boerenverstand te laten gebruiken. Het stimuleert de vernieuwing, innovatie, logisch nadenken en het herijken van de strategie binnen je onderneming. Kortom hoe bereiden wij ons voor op de transformatie. En dit in een wereld waarin we een andere rol krijgen, minder routinematig werken, creatief moeten zijn en sociaal intelligentie steeds belangrijker wordt om je te onderscheiden.

Leidinggevende
Voor jou als leidinggevende betekent dit dat de wereld niet langer stabiel is. Dit merk je misschien niet elke dag maar je ziet veranderingen om je heen ontstaan. De periode die je kunt overzien wordt steeds korter. Het kunnen inspelen op veranderingen wordt belangrijker dan het creëren van continuïteit. Dit vraagt om samenwerken, alertheid, het denken in scenario’s om tijdig te anticiperen en een flexibele strategie. Het belangrijkste is om met anderen ‘alert’ te zijn (intern en extern), samen te innoveren en onderzoeken. YEARN faciliteert deze vorm van open innovatie vanuit haar netwerk en werkvormen. Als je meer wilt weten, neem contact met ons op.

Vindt je disruptie een zegen of een nachtmerrie en wil je dat we jou helpen hiermee om te gaan, neem contact met ons op en we helpen je.