Skip to main content

Freddy Otten

De wereld verandert, mensen veranderen mee. Ook de omgeving van organisaties verandert continue. Dit kan gevolgen hebben voor de organisatie. Maar welke?  Samen met mijn opdrachtgever maak ik de vertaling naar een nieuwe strategie voor de organisatie.

Als je weet wat je (nieuwe) doel is kun je op zoek gaan naar de keuzes die gemaakt moeten worden om daar te komen en de uit te voeren acties. Door bundeling van bedrijfskundige en technische kennis ben ik in staat een vertaling te maken naar gebieden waar actie noodzakelijk is.

Hierbij is de doelstelling om een beweging van de mensen in gang te zetten. Beïnvloeden van de mensen richting het doel is hierbij het uitgangspunt. De mensen in de organisatie zijn hierbij het belangrijkste middel. Zij kunnen de organisatie veranderen. Een verandertraject zonder mensen is dan ook niet mogelijk.

Ik ben een doelgericht mens, gestructureerd, maar met een brede kijk naar problemen. De oorzaken wegnemen vind ik belangrijker dan een symptoom bestrijden. Dat kan resulteren in een gezamenlijke andere aanpak dan in eerste instantie voorgesteld met een beter resultaat.

Nieuwsgierigheid, interesse in de mogelijkheden en valkuilen van nieuwe hypes, technieken en trends koppel ik aan mijn opdrachten. Hierdoor worden de beoogde doelstellingen toekomstbestendig.