Skip to main content

De professionals van YEARN werden gevraagd om de integratie te begeleiden van 2 radiobedrijven. Een extra uitdaging was dat de bedrijven in 3 maanden in 1 pand moesten zitten, de manieren van werken op elkaar afgestemd moesten zijn en niet onbelangrijk iedereen zicht thuis moest voelen. Met een gedreven leiding en medewerkers moest het lukken!

Om dit te realiseren hebben we gekozen voor de vernieuwings- en verkenningsfase voor Large Scale Intervention methodieken. Hiervoor hebben we 3 maanden lang elke dinsdag met een deel van beide bedrijven gewerkt aan de integratie, facultatief kwamen er ander medewerkers op bezoek om hun bijdrage te leveren. Dit resulteerde in een gezamenlijke visie, werkproces, verhuizing en het fundament voor de nieuwe cultuur.

In de realisatiefase zijn de bedrijven na drie maanden bij elkaar ingetrokken in 1 pand waarna de echte integratie is begonnen, een traject van lange adem, met open vizier met elkaar in gesprek, trekken en duwen, klauwen in de klei en genieten en soms huilen. Drie kwart jaar later hebben we afscheid genomen van de rol als begeleider van dit traject. We noemen het zelf de krenten uit de pap, prachtig om met een groep enthousiaste mensen samen te mogen werken.

Wil je hulp bij het realiseren van een verandering, bijvoorbeeld integratie van afdelingen of bedrijven, neem contact met ons op en we helpen je.